Wie is er aansprakelijk bij autoschade in de wasstraat?

Een kras of deuk in je auto net nadat je auto glimmend uit de wasstraat komt? Het voelt alsof je in de omgekeerde wereld bent beland. Naast dat het al vervelend genoeg is, wil je nu zeker geen welles-nietes-discussie met de wasstraathouder. Maar wie is er nu ├ęcht aansprakelijk voor de schade aan je auto? En welke stappen moet je zetten om de afhandeling goed te laten verlopen?

Wanneer is de wasstraat verantwoordelijk voor de schade?
Eigenlijk is het heel eenvoudig. Als je geen invloed hebt op de situatie, dan is de wasstraathouder aansprakelijk voor de autoschade. Krijg je verkeerde instructies of heeft de wasstraat technische problemen? Dan sta je in je recht, ook als de uitbater beweert van niet. Een aantal situaties die veel voorkomen zijn:

Een medewerker maakt krassen of kringen tijdens het handdrogen van de auto.
Er ontstaat schade door gebrek aan borden of instructies van de medewerker.
Een borstel schiet los en beschadigt hierdoor je auto.
Je ruitenwisser breekt af.
Houd de wasstraathouder voet bij stuk en komen jullie er niet uit? Bespaar jezelf de vervelende discussies. Met een rechtsbijstandsverzekering neemt een juridisch adviseur het van je over om alles tot een goed einde te laten komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts