Ben je verzekerd als je schade maakt tijdens de voorjaarsschoonmaak?

De voorjaarsschoonmaak zit praktisch in ons DNA. De lente begint en we halen fanatiek het hele huis ondersteboven. Soms misschien iets te fanatiek. Je gooit per ongeluk bleek over je bank heen of stoot een dure vaas omver. Dit kan je duur komen te staan en het geld groeit je niet op de rug. Gelukkig hebben de meeste Nederlanders een inboedelverzekering. Maar heb je ook iets aan deze verzekering tijdens de voorjaarsschoonmaak?

Dekt een inboedelverzekering de schade?

Met een inboedelverzekering verzeker je letterlijk je inboedel. Denk hierbij dus aan je meubels, apparatuur, muziekinstrumenten en alles wat verder los in je huis staat. Of je verzekerd bent voor schade aan je spullen hangt af van de dekking die je hebt. De standaard dekking van je verzekering dekt helaas niet de schade die je zelf veroorzaakt. Ben je allrisk verzekerd? Dan worden je schoonmaakongelukjes wel gedekt. Het klinkt bijna vanzelfsprekend, maar we zeggen het toch: Het moet natuurlijk wel ├ęcht een ongeluk zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts